Behandlinger

Ordinære Behandlinger

Undersøkelse

Standard undersøkelse, 2 røntgen, enkel tannstensrens. Inkluderer også evt behandlings og kostnadsoverslag.

Bestill time

Akutt

Smertelindring, røntgenbilder og utarbeidelse av behandlingsforslag og kostnadsoverslag.

Trykk her for timebestilling

Tannfylling

Fylling av tann gjøres etter behov og indikasjon. Vi bruker hvit komposittfylling av høy kvalitet og bonding (lim) som tillater at vi ikke må fjerne mer av friskt vev enn nødvendig.

Krone

Ved indikasjon vil vi kunne fremstille en krone for å gjenoppbygge en skadet tann. Kronen vil fungerer som et skall som fordeler kraften fra bittet ned i roten. Det finnes flere materialer og produksjonsmetoder. Sammen med tannlege vil det utarbeides en plan som er best for deg.

Tannbro

En behandling som kan erstatte en eller flere tenner som er tapt i munnen. Nabotenner blir brukt som støttetenner og slipes til som ved en kronebehandling. Vi kaller da hver enkelt krone i broen for "Ledd" og dette vil være tellende for størrelsen på broen. Prognoser og materialebruk må tilpasses den enkelte situasjon.

Komplekse Behandlinger

Tannbleking

Gjøres ved medisinsk indikasjon. Det tas avtrykk av kjevene etter undersøkelsen er gjort. Deretter blir det fremstilt blekeskinner som leveres ut sammen med blekemiddel (2 stk sprøyter) og informasjon om bruk sendes med.

Bestill time her

Rotfylling

Noen ganger er nerven i tannen infisert eller betent på et nivå som krever at det må renses ut kjemo-mekanisk. Dette gjøres under bedøvelse og full steril oppdekning. Behandlingen kan gå over 1-3 besøk. Tannen vil trenge en oppbygning med fylling eller krone etter endt behandling. Tilheling kontrolleres om 1 år. Ulike prognoser skyldes ulik alvorlighetsgrad og tilstand på tann.

Tanntrekking enkel

Lokal bedøvelse, fjerning av tann, kompress med eller uten sting. Informasjon gis pasient om post operativ instruksjoner. Ved behov ny time for etterkontroll.

Kirurgisk fjerning av visdomstenner / røtter

Når en tann eller rot ikke fjernes med en enkel trekking vil det være nødvendig for å gjøre en kirurgisk ekstraksjon. Da vil pasienten få bedøvelse og rot/tann vil fjernes under full oppdekning.

Tannprotese (gebiss)

Om pasienten trenger en protese vil det utarbeides et forslag i samråd med tannlegen. Det tas avtrykk av kjever og tanntekniker vil produsere protesen ut i fra ønske. Vi har ofte kombinasjoner som kan gjøres om pasienten er interessert. Spør gjerne for å få alt klart.

Bittskinne / TMD

Kjeveledd, tyggemusklatur og andre nevrologiske tilstander som hodepine, nakke og skuldersmerter kan skyldes bittforhold. Pasienten kan ha godt av en bittskinne som løfter kjevene ut av sambitt - og på den måten avlaster skadelige bevegelser. Spør din tannlege for mer info.

Ta kontakt i dag
Vi ser frem til å kunne tilby deg den hjelpen du behøver og ønsker.
TIME BESTILLING