Tannråte / Karies

Karies / Tannråte

Karies er en av de mest vanlige tannsykdommene, og rammer de fleste mennesker i løpet av livet. Det er en sykdom som oppstår når bakterier i munnen produserer syre som angriper emaljen på tennene. Over tid kan dette føre til at emaljen blir ødelagt og tannen blir utsatt for infeksjoner.

Hvis karies ikke behandles, kan det føre til at tannen begynner å dø og at det dannes en hull i tannen. Når dette skjer, er det viktig å få utført en tannfylling for å reparere skaden og forhindre at infeksjonen sprer seg videre.

Tannfylling er en prosedyre der en tannlege fyller det ødelagte området i tannen med en komponent som ofte er laget av porselen, komposittmateriale eller gull. Dette forsegler hullet og hindrer at bakterier kommer inn i tannen og forårsaker ytterligere skade.

En tannfylling kan gjøres på en rekke måter, avhengig av størrelsen på hullet og hvilket materiale som brukes. Noen ganger kan det være nødvendig å bruke en lokalbedøvelse for å gjøre prosedyren mer behagelig.

En tannfylling kan forventes å vare i mange år, men det er viktig å vedlikeholde god munnhelse og gå til regelmessige undersøkelser hos tannlegen for å sikre at tannen forblir sunn.

For å forebygge karies og tannfyllinger, anbefales det å børste tennene to ganger om dagen med en fluoridbasert tannkrem, unngå å spise mye sukkerholdig mat og drikke, og å gå til regelmessige undersøkelser hos tannlegen. Ved å følge disse enkle rådene kan man bidra til å holde tennene sunne og forhindre at karies utvikler seg.

Ta kontakt i dag
Vi ser frem til å kunne tilby deg den hjelpen du behøver og ønsker.
TIME BESTILLING