Tannkrone

Tannkrone

En tannkrone er en kunstig tann som dekker hele tannen og er ment å erstatte tannens naturlige form og funksjon. Tannkroner kan brukes for å reparere skadde eller misdannede tenner, for å styrke en svekket tann eller for å endre utseendet på tennene.

Det finnes ulike typer tannkroner å velge mellom, inkludert porselen, gull og resin. Hvilken type tannkrone som er best for deg vil avhenge av tannens tilstand, beliggenhet og personlige preferanser.

Behandlingen for en tannkrone innebærer vanligvis to tannlegetime. På den første timen vil tannlegen forberede tannen ved å fjerne skaden eller misdannelsen og gjøre tannen klar for kronen. Deretter vil tannlegen ta en avtrykk av tannen din og sende dette avtrykket til et tannteknisk laboratorium, hvor tannkronen vil bli laget.

Mens du venter på at tannkronen skal bli ferdig laget, vil tannlegen sannsynligvis sette inn en midlertidig krone for å beskytte tannen og forhindre at den skader deg ytterligere. På den andre tannlegetime vil tannlegen fjerne den midlertidige kronen og sjekke at tannkronen passer ordentlig og ser naturlig ut. Deretter vil tannlegen lim tannkronen på plass og polering tannen slik at den ser glatt og naturlig ut.

Etter at tannkronen er satt på plass, kan det være nødvendig å tilpasse tannstillingen og bittet for å sikre at kronen sitter riktig og at tennene fungerer ordentlig sammen. Det kan også være nødvendig med etterkontroller for å sikre at tannkronen sitter godt og for å sjekke om det er behov for justeringer.

Hvis du vurderer en tannkrone, bør du snakke med tannlegen din for å se om dette er den beste løsningen for deg og for å få mer informasjon om behandlingsprosessen. Det er viktig å huske at god munnhygiene, inkludert å børste tennene regelmessig og å bruke tannkrem med fluorid, kan bidra til å holde tannkronen din på plass og sikre at den varer lenge.

Ta kontakt i dag
Vi ser frem til å kunne tilby deg den hjelpen du behøver og ønsker.
TIME BESTILLING